Andre Onana heeft vertrouwen in het Europese seizoen van Ajax. Komende woensdag beginnen de Amsterdammers aan de Champions League groepsfase met een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. “We maken zeker een goede kans om de volgende ronde te halen. Natuurlijk wordt het lastig, maar we hebben een goed team met veel zelfvertrouwen. We gaan uit van onze eigen kracht. Als we onze goede spel tot aan het einde van wedstrijden vast kunnen houden dan hebben zeker de kans om de volgende ronde te bereiken”, laat hij weten aan het Griekse medium SDNA.

Genoeg ervaring

In het seizoen 2016-2017 bereikte Ajax met Onana de finale van de Europa League. De goalie is zelfverzekerd en vindt dat hij nu genoeg ervaring heeft voor de Champions League. “Ik kan zelf niet wachten om in de Champions League te spelen. Het is iets wat elke jonge speler wilt. Eigenlijk wat iedereen wilt. Nu heb ik deze kans en wil ik mezelf gaan laten zien. Ik heb geen zenuwen, want we hebben al in de Europa League gespeeld. We hebben de finale bereikt in 2017. Natuurlijk is dit anders, maar ik denk dat ik genoeg ervaring heb om klaar te zijn voor de Champions League.”

Europese avonden

De Johan Cruijff ArenA zal ook in de groepsfase van de Champions League volledig uitverkocht zijn. Iets waar de Kameroener enorm van geniet. “Het is fantastisch dat de Johan Cruijff ArenA is uitverkocht voor alle wedstrijden. De sfeer in het stadion is fantastisch, vooral bij Europese thuiswedstrijden. Het geeft ons extra kracht. Het wordt weer geweldig en we gaan proberen ze te vermaken.”

Onana: “We willen de naam van Ajax opnieuw groot maken”