Ajax en PSV gaan in de laatste speelronde bepalen wie er landskampioen gaat worden. De Amsterdammers hebben qua doelsaldo de beste papieren voor de schaal. Daar is ook Siem de Jong erg blij mee. De ex-Ajacied ziet het liefst Ajax kampioen worden, ondanks dat zijn broer, Luuk de Jong, bij concurrent PSV speelt. “Misschien dat het nog even spannend gaat worden op De Vijverberg. Ik hoop dat Ajax de titel wint. Ajax blijft gewoon mijn club”, vertelt De Jong in gesprek met ELF Voetbal.

“Het levert een beetje dubbel gevoel. Ik gun Luuk ook succes, maar als Ajax kampioen wordt ga ik hem wel even plagen hoor, haha”, vervolgt de 27-jarig aanvallend ingestelde middenvelder, die zelf komend weekend niet in Nederland zal zijn. “Ik ga de ontknoping voor de televisie volgen. Ik kan helaas niet in Nederland zijn. Wij spelen zaterdag met Newcastle United tegen Aston Villa. Een hele belangrijke wedstrijd voor ons om in de Premier League te blijven. De dag na een wedstrijd moeten wij altijd uitlopen op de club. Ik zou daardoor dus ook niet op tijd in Doetinchem of Zwolle kunnen zijn. Tot het einde van ons seizoen blijf ik sowieso in Newcastle.”

De Jong kwam dit seizoen vooralsnog 17 keer in actie. Dit beperkte aantal optredens kwam mede door een blessure en doordat de club wisselde van trainer. “Nee, het is niet zo gegaan als ik had gehoopt. Ik was aan het begin van dit seizoen weer fit, maar toen koos manager Steve McClaren helaas voor andere spelers. Dat doet Rafael Benitez nu ook weer. Hij kiest op dit moment voor iets meer defensieve zekerheid. Wijnaldum en Shelvey stonden er ook al een paar keer naast. De manager kiest nu iets minder voor voetballende spelers. Het is de laatste weken punten sprokkelen en overleven. Ik speel het liefst elke wedstrijd. Nu ben ik vooral een toeschouwer.”