Siem de Jong speelt momenteel op huurbasis voor het Australische Sydney FC. De 30-jarige aanvaller gaat over een aantal maanden met Ajax om de tafel om te bekijken ‘wat zijn rol kan zijn’, zo vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

De Jong’s contract in Amsterdam loopt komende zomer nog een jaar door, “Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel”, aldus de routinier. “Er lopen nu veel goede spelers rond bij Ajax en het is niet voor niets dat Frenkie de Jong naar FC Barcelona gaat en veel Europese topclubs worden genoemd bij spelers als Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Het is voor mij interessant om te zien wat er op de transfermarkt gaat gebeuren.”

“Wanneer Ajax veel geld voor een aantal spelers krijgt, zullen ze dat ook weer voor een deel investeren in nieuwe spelers. We gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax. Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft, ook omdat Ajax mijn club is en blijft.”

Ondanks dat De Jong een aantal teleurstellende jaren achter de rug heeft, hoopt de zesvoudig international nog lang mee te kunnen. “Ik hoop een jaar of vijf, zes. Maar daarbij ben je afhankelijk van mogelijke blessures, waarvan ik er de laatste jaren nogal wat heb gehad. Ik merk nu ook dat ik wat meer pijntjes voel na trainingen of een wedstrijd. Je wordt wat stijver met de jaren.”