Met drie kampioenschappen in zijn broekzak, de meeste Ajax-doelpunten op zijn naam en de aanvoerdersband op zijn arm mag Siem de Jong zich gelukkig prijzen in het rood-witte shirt. Het ging hem vrij gemakkelijk af, maar toch had de ploeg vandaag last van enige spanning. “Ik denk dat we wel een beetje zenuwachtig speelden. Het is toch een beetje anders en ik ben blij dat we dan zo de wedstrijd afsluiten,” vertelt De Jong na afloop voor de camera’s van Eredivisie Live.

“Je voelt toch een bepaalde spanning. Het is wel één wedstrijd die alles beslist. We zijn nu net zo blij als vorig jaar,” vervolgt hij. De middenvelder scoorde vandaag twee keer, maar het eerste doelpunt kwam op naam van ploeggenoot Eriksen. “Ik raakte hem heel zachtjes, anders had de keeper hem gepakt.” Echter maakt het De Jong niet uit of de goal al dan niet op zijn naam komt, zijn team werd voor de derde keer op rij landskampioen.

Waar Siem de Jong volgend jaar voetbalt is vooralsnog een raadsel. Hoewel de aanvoerder een contract heeft tot medio 2015, is er in de voetballerij niets zeker. Eerder gaf De Jong aan dat hij openstaat voor een nieuw avontuur, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij daadwerkelijk vertrekt. “Ik kijk wel wat er in de zomer gebeurd. Ik wacht rustig af. Ik kijk wel wat er komt en dan beslis ik,” besluit de Ajacied die zich op gaat maken voor de huldiging.