Ajax verspeelde zondagmiddag dure punten in het duel met ADO Den Haag. De Amsterdammers speelden de eerste helft erg slecht, zag ook aanvoerder Siem de Jong. Tegenover Eredivisie Live zei de nummer tien van Ajax:  “De eerste helft was dramatisch, we verloren elk duel. Vooral op het middenveld verloren we snel de bal.” Ook het gebruikelijke positiespel van Ajax werd niet benut. “We hanteerden te snel de lange bal”, geeft de aanvoerder van Ajax toe aan het einde van de wedstrijd.

Vooraf werd al gezegd dat Ajax het moeilijk ging krijgen in Den Haag. Allereerst had de ploeg van trainer Frank de Boer al een duel in de benen. Daarnaast is het tijdstip ook verre van ideaal. De wedstrijden van 12.30 liggen de ploeg niet echt. “We hebben wel tien keer gezegd dat we deze wedstrijd scherp in moeten gaan. Als je wilt winnen, moet je de wedstrijd honderd procent ingaan”, geeft De Jong aan in een interview na de wedstrijd.

De tweede helft speelde Ajax al beter, maar kwam het maar één keer tot scoren. “We hadden het beter moeten uitspelen. In de tweede helft winnen we de duels en creëren we veel kansen. Op dat moment moet je scherp zijn voor de goal.” Uiteindelijk bleek alleen Ryan Babel scherp genoeg voor het maken van een doelpunt. Derk Boerrigter was tweemaal dicht bij de bevrijdende treffer, maar de linkspoot vond meerdere malen doelman Robert Zwinkels op zijn weg.