Ajax zal Siem de Jong waarschijnlijk weer een aantal weken moeten missen. De aanvoerder viel tegen NAC Breda al na zeven minuten uit met een hamstringblessure. Het is alweer de vierde blessure van De Jong dit seizoen. De aanvaller werd vervangen door Kolbeinn Sigthórsson.

Het blessureleed begon afgelopen augustus, toen hij een klaplong had opgelopen. In november liep hij, net zoals nu, een blessure op aan zijn rechter hamstring. In januari ontbrak hij nog tegen PSV en Feyenoord, eveneens vanwege een blessure aan zijn rechter bovenbeen.

Update, 17 maart: 

Het seizoen lijkt er op te zitten voor Siem de Jong. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de aanvoerder van Ajax een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen in de wedstrijd tegen NAC Breda (0-0). Hierdoor lijkt De Jong zijn laatste minuten te hebben gespeeld dit seizoen. Collega Viktor Fischer liep eerder eenzelfde blessure op en Frank de Boer gaf aan dat hij niet verwacht dat de Deen nog speelt dit seizoen. Over twee weken wordt gekeken naar het herstel van de blessure. Dan wordt er een nieuwe prognose bekendgemaakt.