Siem de Jong zit de laatste weken weer op de bank bij Ajax. De middenvelder startte tegen FC Utrecht in de basis, maar belandde daarna weer op de bank. Zelf hoopt hij dit seizoen van nog meer waarde te kunnen zijn voor zijn team. “Ik had gehoopt een paar wedstrijden achter elkaar te kunnen spelen, maar ik zal nu weer moeten laten zien dat ik het verdien om te spelen. Ik heb met de trainer gezeten en we waren het erover eens dat er progressie was. Daarom was ik ook teleurgesteld dat ik na de wedstrijd tegen Utrecht niet mocht blijven staan. Er is gewoon onevenredig veel concurrentie op het middenveld. Dat wist ik van te voren, daarom zal ik het ook moeten gaan laten zien op de momenten dat ik een kans krijg”, zegt hij voor de camera van AT5.

Meer speeltijd

“Ik hoop gedurende het seizoen wel meer te spelen”, vervolgt de middenvelder. “Ik heb er ook wel bewust voor gekozen om een soort opbouw te hebben. Er stonden natuurlijk al jongens, die de trainer ook al kende. Mij kende hij nog niet. Hopelijk kan ik weer belangrijk zijn voor het team en de club.”

Broer

De afgelopen weken speelde PSV niet groots, maar won het wél. Een groot verschil met Ajax dit seizoen. De Jong zag het team van zijn broer Luuk vaak, met ietwat geluk, winnen. “Wij volgen het natuurlijk ook en dan zit je eigenlijk te wachten op een goal van de tegenpartij. Natuurlijk balen we dan. Uiteraard hoop ik dat mijn broer het goed doet, maar ik hoop ook dat ze verliezen. Dat dubbele gevoel keert weer terug dit seizoen. Maar we zijn het wel gewend van de voorgaande jaren. Ik heb altijd gezegd: als wij maar bovenaan staan aan het einde.”

Bekijk het interview: