Afgelopen woensdag werd Kaj Sierhuis 18 jaar oud. De A-junior scoorde dit seizoen al 36 keer, maar heeft nog contract bij Ajax. Hij hoopt daarom binnenkort snel een aanbieding te krijgen van de Amsterdamse club. “Het is aan de club om wel of niet met een aanbieding te komen. Ajax zal nu ook wel inzien dat de spitspositie voor mij het beste is”, vertelt Sierhuis in gesprek met Ajax Life.

“Ik ben een balvaste speler en sterk in luchtduels, maar mijn grootste kwaliteit is dat ik vaak op de juiste plek sta om de bal in het doel te schieten”, vervolgt hij over zijn sterke punten. Het talent weet ook wat zijn minder sterke punten zijn. “Ik moet nog wendbaarder worden, zodat ik bij mijn mannetje kan wegdraaien. Vroeger was ik dat wel, maar er is nu wat meer bonkigheid bijgekomen.”

“Daarnaast train ik hard op mijn handelingssnelheid, mijn linkerbeen en mijn loopacties in de diepte om meer kansen te creëren. Dat begint zich nu uit te betalen”, doelt hij op zijn vele doelpunten die hij dit seizoen al wist te maken. Na Ajax hoopt de spits ooit in Engeland te kunnen spelen, het liefst bij Liverpool. “Ik vind het prachtig hoe Harry Kane daar in Engeland bij Tottenham opgroeit. Als hij scoort, worden de fans helemaal gek. Ja, ik zou wel de Harry Kane van Ajax willen worden. Dat zou fantastisch zijn.”