© Proshots

Jong Ajax heeft het topduel met Jong PSV weten te winnen. Kaj Sierhuis maakte zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal en dat bleek genoeg voor de overwinning.

Het was opnieuw puzzelen voor Marcel Keizer, omdat diverse spelers van Jong Ajax een dag eerder in Ajax 1 hadden gespeeld. Daardoor waren er opnieuw mogelijkheden voor jongens als Justin Kluivert en Kaj Sierhuis. Jong PSV startte sterk, maar werd door de Amsterdammers steeds verder terug gedrongen.

Pelle Clement schoot van afstand op de paal en ook Eiting was dicht bij een goal. Toch stond het bij rust 0-0 en dat was reden voor Keizer om Kaj Sierhuis in te brengen. Die bekroonde zijn invalbeurt met de winnende goal. Uit een geweldige vrije trap van Frenkie de Jong kopte hij de 1-0 binnen. Daarmee was de vierde zege op rij voor Jong Ajax binnen en werd de tweede plaats verder verstevigd.

 

Scoreverloop: 60. Sierhuis 1-0

Opstelling Jong Ajax: Tim Krul, Deyovaisio Zeefuik, Terry Lartey-Sanniez, Leon Bergsma, Damil Dankerlui, Carel Eiting, Frenkie de Jong, Thulani Serero, Justin Kluivert (72. Noussair Mazraoui), Ezra Walian (46. Kaj Sierhuis), Pelle Clement