Kaj Sierhuis wilt zich dit seizoen gaan laten zien. Hij gaat het nieuwe seizoen in als derde spits en wilt zich gaan bewijzen in Jong Ajax. “Ik ben dit seizoen de derde spits van Ajax 1 en dat betekend ook dat ik de eerste spits van Jong Ajax ben. En daar hoop ik dit seizoen gewoon wel te kunnen laten zien dat ik mee kan met het eerste en mijn eigen kwaliteiten kan laten zien. Als ik dat doe dan hoop ik veel mee te kunnen trainen met het eerste en als er een beroep op mij wordt gedaan dat ik er dan ook klaar voor ben”, laat hij weten voor de camera van Voetbal Inside.

Nog gretiger
Sierhuis was vorig seizoen héél erg dicht bij zijn officiële debuut in het eerste, maar lang heeft hij daar niet over ingezeten. “Feit is dat ik daar inmiddels al ruim 10 jaar voor werk. Die droom is nu een doel van mij geworden. Als je daar dichtbij bent dan baal je wel even, maar het heeft mij alleen nog maar gretiger gemaakt om mijn officiële debuut te maken.”

Huntelaar
Sierhuis is derde spits achter Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar. Een beter voorbeeld dan laatstgenoemde kon de talentvolle spits zich eigenlijk niet wensen. “Ik heb altijd gekeken naar hoe hij het vroeger deed en nu sta je samen met hem op het veld. Dat is voor mij het allermooiste wat er is, want je kan precies zien hoe hij dingen aanpakt en doet. Ik kan het goed met hem vinden. Alleen al uit hun ervaringen en verhalen kan je dingen leren.”