Kaj Sierhuis sprak samen met Benno Nihom over hun doelen en dromen van 2018. De 19-jarige spits merkt in de kantine dat er vaak een ontspannen sfeer heerst tussen de trainer en zijn speelsters. “Ik praat veel met Ajax-speelsters en schuif regelmatig bij jullie aan tijdens de lunch. Wat ik altijd merk, is dat er zo’n ontspannen sfeer hangt tussen jou en de speelsters. Anders dan bij andere coaches, bij wie er een meer zichtbare hiërarchie is”, citeert Ajax.nl het talent.

Nihom: “Weet je, die hiërarchie is er bij ons natuurlijk ook als het moet, maar ik vind veiligheid het aller belangrijkst in het team. Er moet openheid zijn en ik wil dat alle speelsters bij me terecht kunnen. De benadering bij mannen en vrouwen is iets anders. Vrouwen willen liever 1-op-1 horen wat er beter moet dan in een groep. Bij mannen is dat vaak niet zo. Nog iets: bij vrouwen moet de sfeer goed zijn om te presteren en bij mannen wordt de sfeer juist goed als er gepresteerd is. Omgekeerd dus. Ik eis professionaliteit van mijn speelsters. Als er iets op het veld gebeurt onderling, mag dat absoluut niet mee de kleedkamer in. Een conflict moet direct worden opgelost en niet blijven sudderen. Daar probeer ik die meiden in mee te nemen.”

Tot slot komen ook de doelen en dromen van 2018 in het gesprek voorbij. Nihom heeft een duidelijk doel voor ogen: “Kampioen worden met Ajax Vrouwen en het liefst de dubbel winnen. En ik hoop ook in 2018 mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. En jij?”

Sierhuis: “Mijn doel voor 2018 is op korte termijn een basiskracht te worden bij Jong Ajax. Ik hoop me komend jaar ook aan te sluiten bij Ajax 1. En mijn droom? Scoren in de ArenA.”