© Proshots

Kaj Sierhuis kan vanavond zijn officiële rentree maken. De spits lag er lange tijd uit met blessure(s). Met Ajax O19 zal hij het in de UEFA Youth League opnemen tegen Hammarby O19. Sierhuis is één van de dispensatiespelers dit jaar. “Het is heel speciaal voor de meeste jongens. Zeker ook om in een stadion te spelen met een capaciteit van 30 duizend, waar ze nog nooit in hebben gespeeld. Voor mij geldt hetzelfde, daar speel je voetbal voor toch?! Ik heb er veel zin in. Het is een mooi podium om je rentree te maken”, vertelt het talent aan Ajax TV.

“Mijn rentree heeft lang geduurd. Het was een lastige tijd. Je ziet het team verder gaan en voor de prijzen spelen. En dit seizoen begon Jong goed aan het seizoen en daar wil je dan graag deel van uitmaken. Als dat dan niet kan, dan is dat lastig. Maar goed, ik ben eindelijk weer terug!”

Afgelopen seizoen werd Sierhuis (gedeeld) topscorer van de UEFA Youth League. “Vorig seizoen is het hoogtepunt mijn omhaal geweest tegen Breidablik. Dat is speciaal en het is een prachtig podium om op te spelen. Het is het mooiste podium voor de O19-categorie. En voor mij ook lekker dat ik weer minuten kan maken. Ik ga mijn best doen om er weer zoveel mogelijk in te schieten dit seizoen.”