Ook voor de A1 is het nieuwe seizoen nu begonnen. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding trainde maandag weer voor het eerst op Sportpark de Toekomst. Kaj Sierhuis was als tweedejaars A-junior ook van de partij. De spits scoorde vorig jaar maar liefst 37 keer, een aantal dat hij dit seizoen weer probeert te evenaren. “In het afgelopen seizoen scoorde ik 37 officiële doelpunten. Dat is natuurlijk een enorm aantal voor een spits van de A1. Hopelijk kan ik in het seizoen 2016 – 2017 wederom een  mooi deel van het totale aantal doelpunten voor mijn rekening nemen. En misschien kan ik een beetje in de buurt komen van die 37, of dat aantal zelfs evenaren”, vertelt Sierhuis op de officiële website van Ajax.

“Het is bij de eerste training van het seizoen natuurlijk weer even wennen. Op het trainingsveld zag je toch dat het niveau van het team weer iets lager is dan het niveau van eind vorig jaar”, vervolgt de 18-jarige aanvaller. “We moeten elkaar onderling nog leren kennen. Maar ik vind het erg lekker om weer op het veld te staan. De grasmat op de Toekomst zag er zeer goed uit, ook dat geeft een goed gevoel.”

De doelstellingen voor komend seizoen zijn, net als vorig seizoen, helder: “Het zou fantastisch zijn als we de prestaties die we vorig jaar met de A1 hebben behaald kunnen evenaren. Het Nederlands kampioenschap voor A-junioren, de Nederlandse Super Cup, het halen van de kwartfinale UEFA Youth League en de halve finale van de Nederlandse beker. Dit moeten wederom de doelstellingen zijn waar we minimaal voor moeten gaan met deze lichting. Het liefst presteren we nog beter natuurlijk.”

Het seizoen begint voor de Ajacieden met de Super Cup. De landskampioen neemt het dan op tegen bekerwinnaar Vitesse, de club die Ajax vorig jaar in de halve finale van de beker uitschakelde. “We willen op elk vlak zo lang mogelijk meedoen en zoveel mogelijk prijzen pakken. Binnenkort kunnen we tegen Vitesse (supercup) de eerste prijs al binnenhalen voor Ajax. Het zou mooi zijn als we goede resultaten kunnen behalen met mooi voetbal.”