Kaj Sierhuis maakte woensdag zijn officiële debuut in het eerste van Ajax. Vorig seizoen was hij er al héél erg dicht bij in Groningen, maar toen ging zijn wissel vanwege een rode kaart niet door. In de slotfase van de wedstrijd tegen Sturm Graz wél. “Ik zag dat veel jongens mochten gaan warmlopen tijdens de tweede helft en ik zat daar niet tussen, dus ik ging er eigenlijk niet meer van uit dat ik er in zou gaan komen. Niet veel later moest ik kort en fel gaan warmlopen en toen besefte ik me dat het wel eens kon gaan gebeuren”, laat hij weten aan AT5.

De talentvolle spits genoot van de Europese avond in de Johan Cruijff ArenA. “Het publiek was fantastisch gisteravond, dus ik had eigenlijk de hele wedstrijd al kippenvel. Als je dan mag warmlopen krijgen je gewoon kriebels. Toen ik klaarstond besefte ik me: ‘Ik ben er.’ Dan geef je alles wat je hebt en hoop je nog iets te kunnen betekenen. Dit is mijn elfde seizoen bij Ajax en dat ik nu mijn debuut heb mogen maken is iets waar ik heel erg trots op ben. En ook iets waar ik heel erg trots op mag zijn.”

Sierhuis trainde en speelde de afgelopen weken wisselend mee met het eerste van Ajax en Jong Ajax. Bijna dagelijks hoort hij zijn programma van Aron Winter. Maandag kreeg hij te horen dat hij de volgende dag ging mee trainen met het eerste, vanwege een blessure bij Kasper Dolberg. “Van Aron Winter krijg ik dagelijks een schema met het programma van Ajax 1 en Jong Ajax. Aron geeft dan vervolgens aan welk programma je gaat volgen die dag of de volgende dagen.”