Kaj Sierhuis maakte dit seizoen zijn officiële debuut in het eerste van Ajax. Nu Kasper Dolberg weer helemaal fit is, moet Sierhuis genoegen nemen met vooral speelminuten in Jong Ajax. Hij droomt er al wel van om te scoren voor de F-Side. “Recht voor de F-side. Dat zijn de dromen van een Ajax-spits. Dan denk ik dat ik het winnende doelpunt maak voor Ajax 1. Er kan gewoon bijna geen mooier gevoel zijn dan dat”, vertelt Sierhuis in My Arena.

Opvoeding

Eén van de andere dromen is bijvoorbeeld scoren in de Klassieker. “Dat het 1-1 staat. Dat ik er dan in kom en vlak voor tijd de 2-1 maak. En dat het publiek dan gek wordt. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe dat voelt”, vervolgt de spits, die is opgegroeid met de liefde voor Ajax. “Het is onderdeel van mijn opvoeding. Mijn ouders hebben al heel lang twee seizoenkaarten. Toen ik vier was, ging ik voor het eerst mee.”

Onlangs verlengde Sierhuis zijn contract bij Ajax tot medio 2021. “Ik moet nu proberen de definitieve stap naar Ajax 1 te maken. Vaker invallen en langzaam uitgroeien tot basisspeler.”

“Als je niet ziet dat Frenkie de Jong beslissend is, mankeer je wat aan je ogen”