Het seizoen van Kolbeinn Sigthórsson bestaat vooral uit invalbeurten, van de 33 keer dat hij in actie kwam was dat 23 keer als invaller. Maar de IJslander toonde af en toe aan een gouden wissel te zijn, onder andere tegen PSV, FC Groningen en Feyenoord maakte hij recent nog belangrijke treffers. Toch hoopt de spits, mede door de blessure van Siem de Jong, donderdag wel in de basis te staan, zo vertelt hij tegen De Telegraaf.

Sigthórsson geeft aan alsnog zijn stempel te willen drukken op dit seizoen: “Te beginnen overmorgen bij AZ.” Hij geeft toe dat het vertrouwen van Frank de Boer hem goed zou doen: “Elke speler heeft natuurlijk vertrouwen nodig. Als ik dat de komende wedstrijden krijg, wil ik mijn kwaliteiten tonen.”

Maar de IJslander weet ook dat zijn oude club geen makkelijke tegenstander is voor Ajax: “AZ heeft gewoon een heel goed elftal. Op basis van het thuisvoordeel kun je zeggen dat AZ een goede kans maakt. Maar in Nederland is Ajax bijna altijd favoriet.” Met bewondering kijkt hij ook naar de prestaties van AZ in Europa: “AZ zit bij de laatste acht ploegen in de Europa League en dat geeft ze veel vertrouwen.” Tot slot zegt hij: “Het is duidelijk dat AZ in een hele goede flow zit en die willen wij beëindigen om zelf een goede serie te kunnen gaan neerzetten.”