Sigthorsson
Kolbein Sightorsson

Queens Park Rangers probeerde afgelopen zomer Kolbeinn Sigthorsson al over te nemen van Ajax. De transfer ging uiteindelijk niet door, maar QPR komt terug voor de IJslandse spits.

Volgens de London Evening Standard wil Queens Park Rangers-trainer Harry Redknapp in de winterstop twee nieuwe aanvallers aantrekken. Mauro Zárate werd al overgenomen van West Ham United en Kolbeinn Sigthorsson moet de tweede aanvaller worden.

Deze keer wil Queens Park Rangers de spits op huurbasis overnemen met een optie tot koop. De aanvaller kan bij Ajax niet altijd rekenen op een basisplaats in de hoofdmacht van Ajax, waardoor zijn broer/zaakwaarnemer hoopt dat hij snel zal vertrekken. “Ik hoop dat hij snel zal vertrekken. Een speler met de kwaliteiten van Kolbeinn moet elke week negentig minuten spelen op zijn eigen positie”, liet Andri Sigthorsson aan Ajax Showtime weten.

Op maandag 04 juli 2011 werd bekendgemaakt dat Sigthórsson een contract had getekend bij Ajax. Naar verluidt betaalde Ajax 4,5 miljoen euro aan. In een interview gaf hij aan dat het voor hem een droom was om te gaan werken met Dennis Bergkamp en Frank de Boer. Hij maakte zijn eerste doelpunt in de oefenwedstrijd in Denemarken tegen Brøndby IF, in de 38ste minuut scoorde hij via een kopbal. Op zaterdag 30 juli 2011 maakte Sigthórsson zijn officiële debuut voor Ajax in de met 2-1 verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. Ajax nieuws Ajax1.nl