Kolbeinn Sigthórsson is scoorde dit seizoen tien keer voor zijn club. Niet bijster veel voor een Ajax-spits, maar de IJslandse spits was wel in de grote wedstrijden telkens belangrijk. Zo scoorde hij in de beide competitieduels met Feyenoord, PSV-thuis, FC Twente-uit en Vitesse-uit. Over gisteren zegt hij: “We waren gewoon niet goed de eerste helft. We hadden geen goed gevoel tot de rust. Tweede helft waren wij beter,” zegt hij in Sp!ts.

Vroeg in het tweede bedrijf bleef de Scandinavische spits koel voor Velthuizen: 1-1. “Dat is leuk voor mij en belangrijk voor het team. lekker om de ploeg te kunnen helpen in zulke belangrijke wedstrijden. Mijn doelpunten zijn altijd heel belangrijk geweest in de titelstrijd, maar toch is dit in mijn ogen helemaal niet mijn seizoen. Ik moet minimaal twintig doelpunten maken,” legt hij de vinger op de zere plek.

Gisteren stond Bojan centraal en Sigthórsson op links. De spits van beroep probeert het allemaal optimistisch in te zien: “Ik krijg soms meer kansen als linksbuiten dan als spits. Er zijn wedstrijden geweest dat ik als spits niet één kans krijg, terwijl ik op links altijd drie, vier goede mogelijkheden krijg. Ik ben gewend aan twee verdedigers en dan is het soms gemakkelijker om weg te lopen bij een rechtsback.”

Het is mogelijk het laatste seizoen bij Ajax voor de centrumaanvaller. Nooit heeft hij aan de torenhoge verwachten die bij elke Ajax-spits horen, kunnen voldoen. Dit komt mede door het vele blessureleed dat hij heeft gekend. Toch heeft hij altijd wel zijn goaltjes meegepikt, maar nooit heeft hij op volledig vertrouwen van zijn trainer kunnen rekenen. De 23-jarige oud-AZ-er stond eerder in de belangstelling van Queens Park Rangers.