Rik van den Boog maakt zich geen zorgen over een uittocht bij Ajax deze zomer. “De selectie voor volgend seizoen staat”, voorspelt de algemeen directeur in het magazine NUsport. “We willen nog één à twee goede spelers bovenop de huidige selectie halen. Frank de Boer weet precies wat hij wil en wat er mogelijk is. Die compositieschets is al gemaakt.”

Dat er wordt getrokken aan enkele Ajax-internationals, ontkent Van den Boog niet. “We weten dat de kans dat Maarten Stekelenburg de stap gaat maken, groot is. Gregory van der Wiel heeft ook aangegeven klaar te zijn voor de top. Hij heeft na een topjaar en het WK een iets minder seizoen gedraaid, dus het is nog afwachten wat er voor hem komt. Maar hun opvolgers zijn in kaart gebracht. We zijn op elke transfer voorbereid.”

Sigthórsson
De interesse in AZ-spits Kolbeinn Sigthorsson is serieus, bevestigt de scheidend directeur. “Frank heeft aangegeven dat hij hoog op zijn lijstje staat en zijn lijstje is ons lijstje. Hij voldoet aan de eisen die we hebben gesteld aan een nieuwe spits.”

“Aan de andere kant hebben we nog uitstekende centrumaanvallers in huis. Mounir El Hamdaoui is en blijft een klasbak en dan hebben we ook nog Dario Cvitanich en is het contract van Geoffrey Castillion pas verlengd. De nood is dus niet heel hoog.”