Een tijdje geleden blikten we al terug op de spelers die afgelopen zomer bij Ajax vertrokken. Kolbeinn Sigthórsson is er daar één van. In de vorige transferperiode verruilde hij Ajax voor het Franse FC Nantes. In het westen van Frankrijk tekende de spits een contract tot medio 2020. De kersverse aanwinst kostte de club maar liefst drie miljoen euro. Echter wil het nog niet vlotten met Sigthórsson in Frankrijk.

Op dit moment kan de IJslandse spits nog niet overtuigen. Hij speelde 14 wedstrijden in de Ligue 1, maar liet echter nog maar 1 keer het net bollen. “Je mag hem best betitelen als een topspeler voor FC Nantes, maar dat moet je dan wel laten zien,” aldus Michel Der Zakarian, trainer van FC Nantes. In gesprek met de Franse krant Ouest-France liet de trainer weten alles behalve blij te zijn met de aanvaller: “Hij moet respectvoller omgaan met wat de club van hem verwacht en beter gaan presteren. (…) Hij moet op zijn levensstijl letten, hij weegt te veel. Het gaat nu niet goed. We hebben veel geld in hem geïnvesteerd en verwachten meer van hem.” Wel gaf zijn trainer Kolbeinn nog een tip mee, dat hij meer trainingsweken vol moet maken…

Tijdens een persconferentie liet ook de voorzitter van FC Nantes zich uit over de van Ajax overgekomen spits. “We zijn een beetje teleurgesteld over wat er gebeurt met Sigthórsson,” aldus Waldemar Kita. “We doen er op dit moment alles aan om hem weer in (fysiek) perfecte toestand te krijgen. We blijven doorgaan. Hij heeft nog zes maanden bij ons om te slagen. Sigthórsson is en blijft een erg goede voetballer.” De voorzitter betwijfelt of zijn Nantes wel de goede club is voor de aankoop: “Ik weet niet zeker of dit de juiste club is voor een type speler als hij. Wanneer je van een grote club komt, is het immers moeilijk om de overstap te maken naar een kleinere club. Dat is een fout van mijn kant en van onze kant. Maar, de speler moet dat zichzelf ook afvragen.” Als laatste voegde Kita toe dat Sigthórsson “graag wil blijven.”