Het lijkt er serieus op dat Kolbeinn Sigthórsson zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax gespeeld heeft. De IJslander heeft al eerder aangegeven open te staan voor een vertrek, en heeft volgens het AD zijn broer en zaakwaarnemer Andri de opdracht gegeven om een geschikte club te vinden.

“Ik wilde graag kampioen worden. Dat is gelukt. Nu wil ik verder kijken.” Sigthórsson weet ook al waar hij graag zou spelen. “Engeland is wel een land waar het voetbal me ligt. We gaan ons de komende tijd oriënteren.” Afgelopen winter was er nog interesse van Queens Park Rangers voor de 24-jarige spits, die echter het seizoen wilde afmaken.

Ondanks zijn vertrekwens sluit hij niet uit dat hij zich bij Ajax meldt voor de voorbereiding van volgend seizoen. “De transfermarkt komt laat op gang, zo is de laatste jaren gebleken.” Sigthórsson werd deze jaargang medeclubtopscorer (tien goals), maar wist toch niet te overtuigen. In de jaren hiervoor kon hij door veelvuldig blessureleed ook al geen grootse indruk achterlaten. Zijn contract loopt in 2015 af.