© Proshots

Een leegloop dreigt deze zomer voor Ajax. Justin Kluivert mag zichzelf al speler van AS Roma noemen en het lijkt erop dat Hakim Ziyech hetzelfde pad gaat bewandelen. Matthijs de Ligt heeft al aangegeven te willen vertrekken uit Amsterdam en Europese topclubs strijden om Frenkie de Jong. De fans hopen in ieder geval dat Tagliafico en Dolberg nog een jaartje blijven in Amsterdam en dat zou zeker voor laatst genoemde goed zijn volgens Silooy.

“Dolberg moet natuurlijk nog minimaal een jaar blijven, dat zou ook beter voor hem zijn,’ zegt oud-Ajacied Sonny Silooy tegen De Volkskrant. “Maar clubliefde bestaat niet meer en de markt is naar de kloten doordat die Engelse clubs krankzinnige bedragen betalen. Tachtig miljoen weiger je niet. Het is te hopen dat de directie een goede back-up-lijst heeft.”

Dolberg speelt met Denemarken op het WK in Rusland tegen Frankrijk, Peru en Australië. Genoeg kansen voor de Deen om zich in de kijker te spelen. De spits kende een teleurstellend seizoen bij Ajax. Een blessure aan zijn voet hield hem langdurig aan de kant en in de periode waarin hij wel fit was wist hij niet het niveau van een seizoen eerder te halen.