Na de sensatie van afgelopen donderdag tegen Lyon en het behalen van de Europa League-finale werd de Amsterdamse hoop voor de laatste wedstrijd van het seizoen gevestigd op Heracles. Want alleen bij puntverlies van Feyenoord in eigen huis tegen Heracles en winst van Ajax in Tilburg kon Amsterdam de schaal opleveren.

Een aantal vaste basisklanten kregen rust van trainer Peter Bosz, dus was het aan een half Jong Ajax om de klus te klaren. Ajax begon zelfs aan de aftrap met het jongste team ooit in de gehele Eredivisiegeschiedenis. Maar ondanks de jeugdigheid van Ajax-kant kon een zeer zwak Willem II geen vuist maken, waardoor Ajax met speels gemak de wedstrijd naar zich toetrok en met 1-3 won.

De wedstrijd werd in een zeer traaf tempo afgelegd. Er werd weinig gecreëerd, door beide ploegen. In de eerste helft maakte Kasper Dolberg de 0-1. Justin Kluivert dribbelde het strafschop gebied in en gaf de bal strak voor. De Deen hoefde de bal maar in het doel te lopen en dat was ook de eerste serieuze kans van Ajax. Tot het rustsignaal gebeurde er heel weinig.

De 0-2 kwam na rust op naam van Davinson Sánchez. Uit een hoekschop kopte de Colombiaan de bal in het net. Beide doelpuntenmakers draaien een fantastisch seizoen en het zal dan ook niemand verbazen dat uitgerekend het talent van het jaar, Dolberg, en de speler van het jaar, Sánchez, de doelpunten voor hun rekening namen.

De wedstrijd zette zich in een rustig tempo voort. Met de nadruk op rustig, want ongetwijfeld wisten de Ajacieden in de rust dat het in de Kuip 2-0 stond voor Feyenoord. Het kampioenschap leek dus ver buiten bereik van de Amsterdammers, maar uiteraard ging de ploeg voor de overwinning, mocht er toch nog een verrassing in het verschiet liggen in Rotterdam.

Ondanks de rustige en trage wedstrijd liep Willem II vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en kon Ajax de bal makkelijk in de ploeg houden en aanvallen opzette. Af en toe zette Ajax aan en dat leverden de Amsterdammers een halfuur voor tijd de 0-3 op. Na een prachtige aanval via de linker flank kon aanvoerder Davy Klaassen beheerst afmaken en daarmee zat de wedstrijd op slot.

David Neres miste nog twee kansen voor open doel en Feyenoord-huurling Jari Schuurman maakte nog de eretreffer voor Willem II. Maar het mocht allemaal niet baten. Het kampioenschap is voor Feyenoord en Ajax staat met lege handen. De aandacht wordt nu verlegd naar de Europa League. Op naar Stockholm!