Daley Sinkgraven vecht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn kansen. De jonge middenvelder heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en hoopt onder Peter Bosz volledig door te breken bij Ajax. Op de officiële website van Ajax kijkt Sinkgraven terug op zijn eerste volledige seizoen in Amsterdam en spreekt hij zijn verwachtingen uit voor het komende seizoen. “De nieuwe trainer houdt van aanvallend voetbal. Ik denk ik daar met mijn creativiteit en acties een belangrijke rol in kan spelen. Ik hoop dat het dit seizoen gaat gebeuren. Het voelt in alle opzichten als een nieuwe start.”

Het was voor Sinkgraven een bewogen jaar in Amsterdam. De middenvelder was het mikpunt van veel kritiek na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League en moest in het gros van de wedstrijden genoegen nemen met een plaats op de bank. Sinkgraven heeft naar eigen zeggen geleerd om met de reacties van de supporters om te gaan wanneer hij een mindere wedstrijd heeft gespeeld. “Voor de club en voor mezelf is hun support hartstikke belangrijk. Ze zijn er voor ons in goede en slechte tijden. Het is logisch dat je na een slechte wedstrijd andere reacties krijgt dan na een goede wedstrijd. Ik kan er steeds beter mee omgaan. Het afgelopen jaar heb ik op dat gebied stappen vooruit gezet. Het afgelopen jaar heb ik natuurlijk ook weer veel meegemaakt. Alle ervaringen maken je automatisch volwassener.”

Hoewel het vorige seizoen voor Sinkgraven positief begon, liep het toch niet hoe hij hoopte. “Door de blessure van Viktor Fischer schoof ik een linie naar voren. Dat was toch even wennen. Ik merkte dat ik op het middenveld beter tot mijn recht kom. Ik heb het spel liever voor me zodat ik teamgenoten met een steekpass kan wegsturen. In de wedstrijden tegen Rapid Wien en Celtic maakte ik een paar fouten. Vervolgens verloor ik mijn plek in de basis. En op de momenten dat ik er klaar voor was om opnieuw mijn kansen te grijpen, gebeurde er telkens weer iets. Mijn knieoperatie was daar eind 2015 een goed voorbeeld van. Het zat allemaal niet mee. Hopelijk heb ik die pechmomenten nu achter me gelaten.

De middenvelder hoopt dat ook onder Peter Bosz een nieuwe start te maken. “Peter Bosz zei vorige week tegen me dat iedereen weer op nul begint. Hij zei dat hij de Daley van Heerenveen weer terug wil zien. Daar ga ik voor zorgen. Ik ga mijn stinkende best doen.”