Daley Sinkgraven voelt zich op zijn plek bij Ajax. De 20-jarige middenvelder kreeg de laatste tijd veel kritiek over zich heen en beseft zich steeds beter hoe groot Ajax precies is. Ondanks de kritiek geniet hij van de club. Zo staat hij bijvoorbeeld vaak samen met Dennis Bergkamp op het trainingsveld. “Het is zo lekker om met Dennis Bergkamp te werken. Hij is zelf ook een creatieve voetballer op het hoogste niveau geweest. Na de training ben ik er vaak bij als hij nog even met de aanvallers aan de slag gaat. Zo helpt hij mij met mijn schoten. Een voorbeeld: mijn schoten op doel geef ik veel effect mee. Als ik de bal dan in de hoek mik, draait de bal te veel naar het midden toe. Met Bergkamp oefen ik er dus op dat ik op de verkeerde kant van de paal mik, waardoor het effect ervoor zorgt dat de bal wél in het doel terechtkomt. Dat zijn details die je verder helpen als voetballer”, vertelt Sinkgraven in gesprek met Voetbal International.

Een jaar geleden kwam de middenvelder over van sc Heerenveen. De overstap van de Friese club naar Amsterdam was aanvankelijk niet makkelijk voor hem. “Bij Ajax is alles zó veel groter dan bij Heerenveen. Het stadion, de status, de achterban, de media-aandacht en de druk. Het werd pittig toen ik in een dip terechtkwam. Dan besef je opeens hoeveel mensen een mening over een Ajax-speler hebben. Het mooiste is wanneer je kritiek kan omzetten in iets positiefs. Dat je er extra kracht uithaalt om het tegendeel te bewijzen. Maar voor een jonge jongen is dat niet altijd makkelijk.”
Ajax staat momenteel op één punt achterstand van PSV. Sinkgraven denkt dat Ajax kwaliteit genoeg heeft om de Eindhovense ploeg in te halen. “Ik vind dat wij de beste selectie van Nederland hebben. In iedere linie hebben we kwaliteit. De verdediging staat als een huis, op het middenveld is de concurrentie groot en ook voorin hebben we verschillende goede opties. Ook is er eenheid binnen het team. Ik zie ook dat er wedstrijden zijn waarin het voetbal attractiever kan, maar dat hebben we meerdere keren gecompenseerd met teamgeest en strijdlust. Als we er voetballend niet doorheen komen, gooien we de beuk erin. Daar is niks mis mee.”

Sinkgraven heeft er vertrouwen in dat Ajax dit jaar weer de schaal pakt. “Ik zie ons geen punten meer verspelen. Ook niet tegen PSV, volgende maand. Dus dan lijkt het me duidelijk wie er kampioen wordt. Dat durf ik hier wel te voorspellen, ja: wij pakken de landstitel.”