© Proshots

Daley Sinkgraven speelde een goede wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, maar werd voortijdig gewisseld vanwege opspelende pijn. Hij verwacht echter fit genoeg te zijn om donderdag in actie te komen tegen Legia Warschau. “Met het oog op donderdag was het beter dat ik eruit ging. Ik kreeg een tik tegen de buitenkant van mijn knie en de pijn werd steeds erger. Maar ik denk dat ik Legia Warschau kan halen”, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Ajax is als enige titelkandidaat nog Europees actief. De wedstrijd van donderdag komt op een vervelend moment vanwege de vaak moeilijke wedstrijd tegen Vitesse komende zondag. Sinkgraven ziet dat echter niet zo. “Het is juist lekker om Europees te spelen. We hebben veel jonge jongens, die zo veel mogelijk van dit soort ervaringen wil meemaken. Ik denk dat deze wedstrijden alleen maar mooi zijn. Natuurlijk merk je het reizen wel, maar daar moeten we gewoon goed mee omgaan. Het is zaak ons goed te laten behandelen en dan hoeft het geen probleem te zijn.”

Sinkgraven gaat tot slot in op de terugkomst van Bertrand Traoré. De spits maakte een goede indruk tegen Sparta en Sinkgraven is dan ook blij dat Ajax weer over hem kan beschikken. “Tegen Sparta zag je dat hij veel kwaliteit heeft, dus zijn aanwezigheid is hartstikke lekker.”