Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. Vlak voor tijd kregen de Amsterdammers een onterechte strafschop toegewezen. Vanaf de stip schoot Arek Milik Ajax op gelijke hoogte. Na afloop werd er vooral gesproken over ‘Lucky Ajax’. Daley Sinkgraven wil daar echter niks van weten. “Ik denk dat we het zelf hebben afgedwongen. In de slotfase hebben we er goed druk op gezet. We hebben in die fase voor elkaar gevochten. Dus nee, ik vind niet dat we ‘Lucky Ajax’ waren vandaag’, vertelt Sinkgraven in gesprek met AT5.

“Laat het duidelijk zijn dat we gewoon wilden winnen”, vervolgt de middenvelder die afgelopen maandag nog in actie kwam voor Jong Ajax. “Ik denk dat we het in de eerste fase wel aardig deden. In de eerste helft kwamen we niet veel in de problemen. We hebben denk ik één kansje weg gegeven. Zelf kregen we wel wat mogelijkheden, maar de eindpass was vaak te slordig.” De Amsterdammers mochten in strijd om de landstitel nog één keer gelijkspelen. Die buffer heeft het team van trainer Frank de Boer vandaag dus verspeeld. “Ik had het graag anders gezien, maar we hebben het nog in eigen hand”, besluit Sinkgraven.

Ook Joël Veltman baalt er van dat Ajax het vandaag onnodig spannend heeft gemaakt. “Je komt 1-0 achter, dan wil je gelijkmaken. Maar als je dan in de 84e minuut met 2-0 achter komt te staan, dan weet je dat het een heel lastig verhaal wordt. Mike ging toen mee naar voren en dan wordt het pompen of verzuipen”, laat de verdediger weten. Zelf heeft Veltman het beslissende moment van de wedstrijd, de onterecht toegekende penalty, niet waargenomen. “Ik heb het zelf niet gezien, maar de teamleider zei dat het geen penalty was. Maar goed soms zit het mee en soms zit het tegen. Gelukkig is het 2-2 geworden. Maar we hebben het wel onnodig spannend gemaakt vandaag.”