Daley Sinkgraven is met de Ajax-selectie mee gereisd naar Duitsland, waar de Amsterdammers zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. De middenvelder annex linksback was lange tijd geblesseerd aan zijn linkerknie. Drie blessures verder lijkt het einde nu inzicht te zijn, al blijft hij zelf geduldig. “Ik lig in principe wel op schema. Na de operatie van eind november was het mijn doel om sowieso de voorbereiding te halen en op dit trainingskamp van de partij te zijn. Ik ben blij dat het allemaal goed gaat en voel me ook echt lekker”, vertelt hij op de clubsite.

Gek maken

“Ik heb geen tijd of een datum in mijn hoofd waarop ik weer op het veld wil staan”, vervolgt Sinkgraven. “Ik ga mezelf niet meer gek maken. Dat heb ik nu een beetje achter me gelaten. Ik wil niet meer op 80 procent een wedstrijd ingaan. Het moet gewoon helemaal goed zitten, dat ik weet dat ik er tijdens een wedstrijd op 120 procent in kan vliegen.”

Artikel gaat verder onder de video

Drie knieblessures

Na drie blessures aan zijn linkerknie moet de middenvelder wel weer meer kunnen gaan vertrouwen op zijn linkerbeen, maar daar maakt hij zich geen zorgen over. “Natuurlijk houdt het verleden van deze blessure me nog wel bezig. Ik merk het op de trainingen al. Bijvoorbeeld als ik een bal voor mijn linkervoet krijg, wil gaan schieten en plots denk: als dit maar goed gaat. Maar uiteindelijk merk ik dat ik gewoon met links kan schieten, gewoon met links kan kappen en gewoon de duels kan aangaan. Nee, ik maak me er echt geen zorgen over. Ik voel al lange tijd helemaal niets bijzonders meer aan de knie. Het vertrouwen moet alleen terugkomen.”