Sinkgraven
Daley Sinkgraven

Daley Sinkgraven werd vlak na de winterstop overgenomen van sc Heerenveen. De 19-jarige middenvelder begon met een aantal basisplaatsen, maar zit de laatste wedstrijden vaker op de bank. Tegenover Ajax TV deelt het talent echter zijn positieve gevoel: “Ik begin me wel echt Ajacied te voelen”.

Volgens Sinkgraven gaat het wel lekker, maar toch is hij kritisch tegenover zichzelf. “Het gaat wel goed, het komt met de tijd. Ik merk dat het positiespel en de omschakeling hier sneller gaat, daar moet ik aan werken. Als je dat vaak genoeg doet, komt het denk ik vanzelf wel”. Als belangrijkste verbeterpunten noemt Sinkgraven het stabieler worden en vaker een hele wedstrijd goed spelen. Afgelopen zondag kreeg hij deze kans niet, want wederom was er een plekje op de reservebank gereserveerd. Toch was hij belangrijk bij de bevrijdende 1-0. “Als invaller probeer ik alles te brengen en te zorgen dat het goed gaat lopen. Het ging denk ik redelijk.”

Trainer Frank de Boer beaamt deze woorden. “Daley viel goed in. Hij gaf een assist op een assist. Hij was gretig en dat is mooi om te zien”. Verder laat De Boer zich uit over de actuele situatie van de Assenaar. “Sinkgraven is volwaardig lid van de selectie. De ene keer zal hij starten, de andere keer niet. Het kan zomaar zijn dat hij de volgende keer start”. Ook al weet Sinkgraven dat hij nog vol aan de bak moet, hij beseft ook dat de concurrentie het goed doet. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld als ik op de bank moet starten. Er is concurrentie en Riechedly Bazoer doet het goed. Daar kan ik wel mee omgaan en dan ligt het aan mij om mezelf er weer in te knokken. Daar ga ik alles aan doen”. Ajax nieuws Ajax1.nl