Daley Sinkgraven kijkt positief terug op zijn eerste half jaar bij de Ajax. De jonge middenvelder is blij dat hij al aardig wat wedstrijden heeft mogen spelen, meldt Sinkgraven tegenover Ajax.nl.

“Ik probeer niet alleen naar de negatieve kant te kijken, zeker voor mijzelf. Er zijn ook momenten geweest waar ik veel van geleerd heb. Neem die Europese wedstrijden, tegen Legia Warschau en Dnipro. Ook voor mij was het heel teleurstellend dat we eruit vlogen en vooral ook hoe we eruit vlogen. Maar ik heb ook ervaring opgedaan op een ander niveau, dat nieuw voor mij was. Daar kan ik komend seizoen op verder bouwen”, vertelt de middenvelder.

Sinkgraven vond het nog niet zo’n slecht moment om in de winterstop aan te sluiten bij het team van Frank de Boer. “Natuurlijk was dat niet ideaal, maar aan de andere kant biedt zo’n situatie ook kansen. Mede daardoor heb ik sinds mijn komst al aardig wat minuten kunnen meepikken, waar ik echt blij mee ben. In een goed draaiend elftal zal een trainer niet zo snel gaan wisselen.”

Sinkgraven begon met voetbal bij MVV Alcides uit Meppel; vanaf de D-jeugd speelde Sinkgraven in de jeugdacademie van sc Heerenveen. Op 18 januari 2014 debuteerde hij in de Eredivisie tegen Roda JC. Hij kwam in de extra tijd in het veld als vervanger voor Hakim Ziyech. Eén week later mocht hij opnieuw invallen, ditmaal in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Op 28 maart 2014 werd zijn contract met twee seizoenen verlengd.

Nadat AFC Ajax, zonder succes, tijdens de zomertransferperiode Sinkgraven probeerde over te nemen van sc Heerenveen, maakte hij een half jaar later wel de overstap. Op 30 januari 2015 werd bekend dat Ajax een overeenstemming met sc Heerenveen had bereikt over een overgang, waarmee  ruim 7 miljoen euro gemoeid was. Sinkgraven tekende in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar. Ajax nieuws Ajax1.nl