Sinkgraven
Daley Sinkgraven

Nieuwbakken aanwinst Daley Sinkgraven tekende zaterdagmiddag officieel zijn contract bij Ajax. De middenvelder komt over van sc Heerenveen en tekende voor 4,5 jaar. Bij Ajax gaat hij met rugnummer 8 spelen, het rugnummer van Lerin Duarte.

Sinkgraven speelt pas een jaar op Eredivisieniveau en realiseert zich dat het heel snel kan gaan. “Vorig jaar speelde ik nog in de A1 van Heerenveen, maakte ik in januari 2014 mijn debuut in de Eredivisie en nu ben ik hier bij Ajax. Zo snel kan het dus gaan, maar ik ben klaar voor Ajax en ik pas bij Ajax.”

Al sinds zijn jeugd is hij fan van Ajax. “Ik keek met mijn vrienden ook altijd op televisie naar Ajax. Het is een mooi gevoel hier te lopen en met het Ajax-shirt in mijn handen te staan.”

Volgens Marc Overmars is Sinkgraven een van de grootste talenten van Nederland. `En ik vind dat de grootste talenten bij Ajax moeten spelen. Wij wilden hem al een tijd hebben en hij wilde graag hier naartoe. Als spelers met zoveel potentie bij een andere club zitten en door ons aangetrokken moeten worden dan is dat geen probleem. Zolang ze de doorstroming van andere talenten maar niet in de weg staan. Dat is nu niet het geval, we hadden op die posities nog wel wat ruimte. Hij kan namelijk op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar hij kan eventueel ook in de aanval opgesteld worden. We zijn blij dat hij nu al kon komen, hoe eerder hij gewend raakt aan onze manier van trainen en spelen, hoe beter. Hij kan dus vanaf nu alvast een voorsprong nemen op volgend seizoen.”

Afgelopen week had Sinkgraven een gesprek met Marc Overmars en Frank de Boer, waarbij ook Edwin van der Sar aanschoof. “Het was een heel goed gesprek. Ik ga mij niet op één plek richten bij Ajax. Maar ik wil wel op het middenveld spelen. Daar heb ik het meeste gespeeld, al stond ik het eerste jaar in de A1 linksbuiten en toen ik bij de selectie kwam ook. Maar ik heb, denk ik, te weinig power voor een echte linksbuiten. Ik heb een goed inzicht op het middenveld te kunnen staan.”

Als sterke punten vindt hij dat hij lef heeft en altijd de voetballende manier probeert te vinden. “Ja, ik pas goed bij Ajax”, concludeert hijzelf. Ajax nieuws Ajax1.nl