Daley Sinkgraven vindt dat Ajax geleerd heeft van de ontmoetingen tegen het Oostenrijkse Rapid Wien. Vandaag tegen AZ leek de ploeg van Frank de Boer opeens een wedstrijd volkomen in het slot te gooien. Voor rust scoorden de Amsterdammers alle drie de doelpunten en na rust werd er weinig tot niets weggeven in Alkmaar. Daley Sinkgraven liet tegenover Ajax Life weten dat Ajax voetbalde met een andere mentaliteit.

“Ik denk dat het ook de mentaliteit was van de jongens toen we uit de kleedkamer kwamen. We hebben ons lesje wel geleerd met de uitwedstrijd tegen Rapid Wien,” blikt Sinkgraven terug op het debacle in Wenen. “Ik denk dat we het nu goed hebben gedaan, zo zie je dat we er ook van geleerd hebben.”

Over de wedstrijd is Sinkgraven tevreden. “Ik denk dat wij met onze kwaliteiten fantastische goals maken. We lieten in de eerste helft het balletje goed gaan, van de ene kant naar de andere kant. Ik denk dat het goed ging vandaag. Natuurlijk moet je slim zijn als je met 3-0 voorstaat. Maar goed, ik denk dat wij in de tweede helft nog een paar goede kansen hadden om de 4-0 te maken. Er is niet gezegd: achteruit leunen en het spel dood maken.”

Sinkgraven vindt dat hij nu genoeg tijd heeft gehad om te wennen. “Ik denk dat het wel een groot verschil is. Ik heb nu een halfjaar mogen wennen en vindt dat ik er nu gewoon moet staan. In de wedstrijden die ik speel probeer ik dat te doen. Ik ben blij dat ik in de basis mag beginnen en zit nu wat losser in mijn vel. Ik durf nu meer risico’s te nemen. Vorig jaar speelde ik nog een beetje met de rem erop. Nu begin ik los te komen”, aldus de jonge middenvelder. Ajax nieuws Ajax1.nl Sinkgraven