Daley Sinkgraven speelde afgelopen woensdag voor het eerst dit seizoen 90 minuten in het eerste van Ajax. Komende zaterdag hoopt hij voor het eerst in de Eredivisie te mogen starten. “Ik ben hartstikke blij met mijn minuten afgelopen woensdag. Ik heb al wel wat wedstrijden meegespeeld met Jong Ajax, maar spelen in het eerste is wat ik graag wil. Ik heb nu vier hele wedstrijden gespeeld sinds mijn terugkeer en dat ging prima. Ik voel me goed, dus als het aan mij ligt ben ik honderd procent fit”, vertelt hij voor de camera van Ajax TV.

Vertrouwen

“Vorig jaar was ik een basisspeler en dat hoop ik dit seizoen weer te bereiken”, vervolgt de aanvallend ingestelde back, die zijn team de laatste weken goed zag spelen. “Het is altijd lastig om in een winnend team een plek te veroveren. Ik ga op de trainingen laten zien wat ik kan en dan is de keuze uiteindelijk  aan de trainer of hij me opstelt of niet. Iedereen zit goed in zijn vel en dat was aan het begin van het seizoen wel anders. Iedereen is blij en ook vrolijk door de resultaten en het spel. Dat is alleen maar goed voor deze jonge groep. Als jonge spelers meer vertrouwen hebben dan durven ze meer in de wedstrijden. En vragen ze ook meer ballen. Dat helpt ook op de trainingen en komt de sfeer ook ten goede.”

Jacht op PSV

Na de gewonnen Klassieker is de focus deze week gericht op Willem II. In Tilburg moet er wederom een goed resultaat worden behaald om in het spoor van koploper PSV te blijven. “Afgelopen weekend hebben we goede zaken gedaan. Het volgende is nu de jacht op PSV.”