Sinkgraven
Daley Sinkgraven

Van de vier topclubs die zich deze transferperiode serieus op de transfermarkt roerde was Ajax met het aantrekken van Daley Sinkgraven de enige die een mooie transfer kon melden. Het waren deze transferperiode vooral de staartploegen en subtoppers, die zich roerden op de transfermarkt.

Vooral sc Heerenveen deed het goed, de Friese club wist niet alleen de selectie op peil te houden, maar hield er ook nog eens 7 miljoen euro aan over. Dit houdt in dat Ajax meer dan 7 miljoen euro heeft neergeteld voor Sinkgraven, exclusief de variabele transferinkomsten die sc Heerenveen bedong. Daarop werd direct de meer ervaren Lerin Duarte tot het einde van het seizoen gehuurd (met optie tot koop).

Ook op andere posities wist SC Heerenveen door te selecteren én te bezuinigen. Als vervanger van de geflopte Thomas Dalgaard (verhuurd aan Odense BK) werd de twee meter lange spits Henk Veerman (23) overgenomen van FC Volendam. Hij tekende voor 2,5 seizoenen met een optie op nog twee jaar. Het contract van de mislukte Finse linksback Jukka Raitala, die als één van de best betaalde spelers gold, werd ontbonden. Robert van Koesveld kwam van Ajax over als vervanger en tekende voor 2,5 jaar (met optie extra jaar). Ajax nieuws Ajax1.nl