Hij was een jaar uit de roulatie en plotseling stond Daley Sinkgraven weer op het wedstrijdformulier. De middenvelder kreeg ruim 10 minuten van Erik ten Hag.

“Het was heerlijk om weer met die jongens op het veld te staan”, glunderde Sinkgraven na afloop voor de camera van de NOS. Lange tijd was hij bezig met zijn revalidatie en trainde hij dus vooral alleen: “Je bent wel deel van de ploeg, maar je moet het in je eentje doen. Je traint binnen, alleen. Dat is altijd wel lastig. Maar goed, des te mooier is het nu.”

Natuurlijk is hij zijn teamgenoten blijven volgen en heeft hij ook de successen in de Champions League meegevierd: “Dat is fantastisch, ik heb er echt van genoten.” Of hij er zelf straks onderdeel van zal zijn en op welke positie, durft hij nog niet te zeggen. Voor zijn blessure werd hij vooral ingezet als linksback, maar dat is nu de plek van Nico Tagliafico. Sinkgraven maakt zich in ieder geval niet druk: “Ik ben daar nog niet mee bezig geweest. Ik ben vooral blij dat ik weer wat minuten heb gemaakt, daarna zien we wel hoe het loopt.”