© Proshots

De vandaag jarige Daley Sinkgraven blikt met Ajax TV vooruit op het nieuwe seizoen. Het persoonlijke doel van de linksback annex middenvelder is dit seizoen om fit te blijven. “Het gaat goed. Ik ben goed uit de vakantie gekomen. Vandaag ook weer de hele training meegedaan en alles gaat prima. Dus ik maak me geen zorgen mee. Ik ben helemaal vrij van de klachten nu. Mijn persoonlijke doel voor dit seizoen is om fit te blijven en zo veel mogelijk wedstrijden te spelen.”

“Ik ben vorige week al gestart bij Jong Ajax. Alle kleine dingetjes helpen mee om blessurevrij te blijven. Als je voor de training even een kwartiertje het krachthonk in moet, dan is dat goed”, vervolgt hij. “Dat heb ik vorig jaar minder gedaan. Ik wil niet weer zulke mooie wedstrijden missen, dus ik ga er alles aan doen om fit te blijven. Het is niet zo dat ik niet als professional leefde, maar het zijn vaak de kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je fit blijft. Dus ik hoop dat die kleine dingen mij ook fit gaan houden.”

Op dit moment weet Sinkgraven nog niet op welke positie hij zich moet richten. Onder Peter Bosz speelde hij het afgelopen seizoen als linksback, maar of dat onder Marcel Keizer ook het geval is moet hij nog even afwachten. “Ik weet nog niet op welke positie ik me richt. Daar heb ik de trainer nog niet over gesproken. Maar ik ben blij als ik speel, of dat nu als linksback of op het middenveld is dat maakt mij eigenlijk niet zo veel meer uit. Ik ben geen typische linksback. Ik ben iets aanvallender ingesteld, dus in dat opzicht ligt op het middenveld nu nog wel mijn voorkeur. Maar ik denk dat als ik als linksback moet spelen dat ook geen probleem is. Ik vind dat ook gewoon leuk.”