Daley Sinkgraven heeft het sinds zijn overgang van sc Heerenveen erg lastig bij Ajax. Tot dusverre heeft hij nog geen basisplek weten te veroveren bij trainer Frank de Boer en in een interview met Voetbal International doet hij zijn boekje open over zijn niet al te makkelijke seizoensstart.

In augustus vorig jaar verspeelde hij in de voorronde Champions League tegen Rapid Wien, twintig meter voor doelman Jasper Cillessen, de bal waarna de Oostenrijkers eenvoudig konden profiteren. De wedstrijd werd met 2-3 verloren en de geboren Assenaar was de gebeten hond. “Het was alsof ik in mijn eentje verantwoordelijk was voor het feit dat we die twee belangrijke wedstrijden niet wonnen”, vertelt hij aan VI “Ik ben me bewust van de fouten die ik maak. Tegen Rapid Wien had ik die bal gewoon weg moeten rossen. Daar kan geen misverstand over bestaan. Maar dit ging een beetje te ver in mijn ogen.”
Echter was het daarmee nog niet gedaan, ook tegen Celtic leed de 20-jarige linkspoot pijnlijk balverlies. “Met dat moment nog vers in ieders geheugen kreeg ik daarna ook de schuld van die openingstreffer van Celtic. Dat vond ik niet terecht. Ik kan kritiek goed plaatsen, maar de heftigheid ervan overviel me een beetje”, gaat hij verder. “In die periode heb ik geleerd afstand te nemen van wat er in de pers en op social media allemaal wordt geroepen. Toen ik net bij Ajax was volgde ik alles in de media op de voet. Daar ben ik mee gestopt. Het ging aan me knagen en dat is niet goed.”