Na een jaar uit de roulatie te zijn geweest door een knieblessure, maakte Daley Sinkgraven zondag eindelijk weer zijn rentree bij Ajax. Ronald de Boer denkt dat hij in staat is om Nicolas Tagliafico op termijn te vervangen op de linksbackpositie.

“Het is een jongen met voetballende kwaliteiten”, zegt De Boer bij FOX Sports. “Je ziet het als hij de bal aan z’n voeten krijgt. Het gaat hem zo makkelijk af. Het is voor hem nu zaak om inhoud te krijgen.  Deze jongen is een en al voetbal. Hij doet me een beetje denken aan hoe Frenkie voetbalt, zo vrijblijvend, geen angst aan de bal. Hij is een jaar weggeweest. Ik hoop dat hij een beetje tijd krijgt om erin te komen, want hij mag niet meer in Jong Ajax spelen. Dus het is lastig om wedstrijdritme te krijgen.”

“Als Tagliafico naar een team in Spanje kan, bijvoorbeeld Atlético Madrid of Valencia, dan moet hij klaarstaan. Hij maakt echt wel kans. Dit seizoen moet hij blij zijn dat hij fit is en hopen op een paar invalbeurten. Hij hoopt waarschijnlijk ook dat Nico geblesseerd raakt, al wil Ajax dat natuurlijk niet. Het kan volgend seizoen zomaar zijn dat Tagliafico weg is.”

De analist merkt op dat alle grote Europese clubs met behendige backs spelen. “De beste teams hebben daar altijd jongens die goed aan de bal zijn. Ik vind het een prima positie voor hem.”

Sinkgraven: “Ben nog niet bezig met mijn positie”