© Proshots

Ajax speelde donderdagavond een slordige wedstrijd. De Amsterdammers leden vaak onnodig balverlies, waarna Legia gevaarlijk kon worden. Ook Daley Sinkgraven speelde een mindere wedstrijd. De tot back omgeturnde middenvelder speelde de laatste weken uitstekend. “Dat klopt, ik moet zeggen dat het veld ook niet echt meewerkte. Ik had een beetje het gevoel dat je bij elke bal die je naar je toe kreeg echt moest focussen op de waar de bal heen zou gaan stuiteren”, begint Sinkgraven te vertellen aan Ajax Life.

“Dat is lastig als je van achteruit wilt opbouwen”, vervolgt hij. “Ik had het gevoel dat ik niet om me heen kon kijken, maar alleen maar op de bal gefocust was. Dat was lastig. Maar dat het slordig was, is een ding dat zeker is. Ik had natuurlijk een keer in de eerste helft iets dat gewoon echt niet kon. Dat was een heel dom moment van mezelf. Daar baal ik van.”

Sinkgraven is niet alleen teleurgesteld over zijn eigen spel, maar baalt ook van het 0-0 gelijkspel. “Ik denk dat we in de eerste helft drie, vier heel goede kansen hebben gehad. Met Davy natuurlijk, wat een goal was. Met Kasper eentje, met Ziyech eentje. Dat was jammer, daardoor denk ik dat de teleurstelling overheerst.” Volgende week komt Legia op bezoek in Amsterdam. “We hebben nu natuurlijk de tegenstander gezien en ik denk dat we wel vertrouwen uit deze wedstrijd kunnen putten. We hebben geweldige kansen gehad om het af te maken, dat zal volgende week niet anders zijn.”