Daley Sinkgraven is blij dat hij zich weer kan laten zien op het veld. Het afgelopen halfjaar worstelde de linksback annex middenvelder met een knieblessure en daarmee had hij het mentaal zwaar, zo schrijft hij in een blog op Ajax.nl. “Waar ik me gelukkig weer volop kan laten zien is op het voetbalveld. Na een half jaar blessureleed ben ik weer fit en dat voelt ontzettend goed. Dat halfjaar viel niet mee. Ik wilde zo graag voetballen, maar mijn lijf werkte niet mee. Heel frustrerend, ik voelde me écht klote. Ik ben geen prater, meer een binnenvetter. Maar in die periode moest ik soms wel uiten wat er in me omging. Ik heb veel goede gesprekken gehad met mijn vader. Hij heeft zelf ook gevoetbald en kan zich goed in mij verplaatsen. Dat hielp. Hij begrijpt me.”

Vechten
Hoewel het mentaal zwaar was voor de Ajacied, ziet hij er ook het positieve van in. “Het afgelopen halfjaar heeft me gevormd. Ik ben volwassener geworden en waardeer veel meer wat ik heb. Ik weet nu wat het is om te vechten. En dat is wat ik ga doen, met alles wat ik in me heb.”

Cerny
Waar Sinkgraven eindelijk weer helemaal fit in het eerste van Ajax kon spelen, zag hij zijn vriend Vaclav Cerny zwaar geblesseerd uitvallen tegen De Dijk. Hij leeft met het Tsjechische talent mee. “Zelf ben ik er weer, maar zo’n blessure laat je mentaal gezien niet direct los. Als ik nu naar mijn geblesseerde maatje Vaclav (Cerny, red.) kijk, weet ik waar hij doorheen gaat. Toen het gebeurde, tijdens het bekerduel met De Dijk, speelde constant dezelfde zin door mijn hoofd: ‘Laat het alsjeblieft meevallen, laat het alsjeblieft meevallen’. Maar toen ik hem na de wedstrijd in de kleedkamer zag, wist ik dat het mis was. Het enige wat je dan kan zeggen is dat je er voor hem bent.”