Anouk Hoogendijk en Marlous Pieëte vertellen op de Ajax-website over helden: hun eigen helden, Ajax-helden en hoe het is om zelf een held te zijn. Pieëte: “Ik vind het wel grappig om te zien dat jonge meisjes ons nu als een rolmodel zien. Jammer dat ik dat vroeger zelf niet heb gehad.” Voor Pieëte bestonden er geen vrouwelijke voetbalhelden. “Als klein meisje keek ik zelf op naar mannelijke voetballers want in die tijd was er nauwelijks vrouwenvoetbal. Er was dus niet echt een rolmodel waar je als meisje naar kon kijken. Ik zei toen altijd maar: ‘Dan moet ik maar het eerste meisje worden dat bij een mannen-Eredivisieclub terecht komt.'”

Die Eredivisieclub werd uiteindelijk Ajax en daar kwamen Marlous en Anouk elkaar tegen. Samen hebben ze veel oog voor het roemruchte verleden van de Amsterdamse club. Anouk: “Als ik aan een Ajax-held denk, dan denk ik automatisch aan Sjaak Swart. Sjaak is al bijna tachtig, is nog steeds hartstikke actief, heeft ontzettend veel charisma en was vanaf moment één een groot supporter van de Ajax Vrouwen.” De Ajax vrouwen worden sinds dit seizoen door een oud-speler begeleid. “Simon Tahamata niet te vergeten! Hij geeft ons op maandag techniektraining. Het is zo mooi om te zien hoe soepel hij beweegt en hoe goed hij nog steeds is. Simon komt ook elke wedstrijd kijken”

De Ajax heldinnen zijn op weg naar het kampioenschap dit jaar. Marlous Pieëte heeft alle vertrouwen in het team. “Anouk was als aanvoerder heel belangrijk voor het team ondanks dat ze zelf niet in actie kon komen door blessures. We hebben nog wat zware wedstrijden te gaan waar we Anouk echt nodig kunnen hebben. Ik hoop dat we met zijn allen niet te zenuwachtig zijn en dat we over een paar weken reden hebben voor een feestje.’’