Jaarlijks maken we in de winterstop de balans op: welke contracten lopen er deze zomer af? Vaak zijn dat er toch wel een stuk of 4 à 5. Maar dit keer blijkt dat Marc Overmars al flink geanticipeerd heeft. Zo lichtte Ajax al de optie in het contract van Lasse Schöne. Hetzelfde deed de club ook bij Daley Sinkgraven.

Daardoor zijn er slechts 2 contracten die komende zomer aflopen: die van Klaas Jan Huntelaar en Kostas Lamprou.

Klaas Jan Huntelaar

De Hunter kan nog altijd prima mee bij Ajax. Natuurlijk, hij is niet meer de spits die hij bij Schalke 04 was. Maar daarom speelt hij nu ook bij Ajax. Tot dusverre maakte hij 8 goals in de Eredivisie dit seizoen, met een gemiddelde van 96 minuten per goal. Niemand die 5 of meer goals maakte dit seizoen heeft daar minder minuten per goal voor nodig. Het lijkt dus vooral de vraag of Huntelaar zelf nog een jaartje door wil. Van een liefhebber pur sang kunnen we eigenlijk niet voorstellen dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt, maar het blijft nog even afwachten. Ook Marc Overmars rekent erop dat Huntelaar nog een jaartje blijft.

Kostas Lamprou

Het zou een jaartje Ajax worden, maar het zijn er inmiddels al twee. En omdat Benjamin van Leer niet wist te overtuigen, is Kostas Lamprou inmiddels zelfs tweede keeper van Ajax. De grote vraag is: hoe moet het verder met de keepers bij Ajax? Het verschil in niveau tussen Onana en Lamprou is groot. Niet voor niets moest Lamprou ook het veld verlaten toen het tegen Roda JC op penalty’s aan kwam. Hoewel Ajax best wat (jonge) keepers onder contract heeft staan, lijkt dit een zorgenpuntje voor komende zomer. Zeker met een eventueel vertrek van Onana in het achterhoofd. Het zou dus zomaar kunnen dat Lamprou er nóg een jaartje Ajax aan vast plakt.

Welke keepers heeft Ajax onder contract staan?