Jeroen Slop heeft een geheel andere kijk dan Sigi Lens op de gebeurtenissen omtrent de afgeketste transfer van El Hamdaoui. “Laat ik in elk geval zeggen dat Ajax uiteraard op de hoogte was van de transferdeadline in Italië. Ouasim Bouy is naar Juventus gegaan”, zegt de financieel directeur van Ajax in De Telegraaf.

Hij vindt het flauw dat hij nu om de oren wordt geslagen met het feit dat hij om 19.30 uur een ondertekend contract naar Fiorentina heeft gestuurd. “Dat was nota bene op hun verzoek. Fiorentina zei met de autoriteiten in gesprek te zijn over het uitstellen van de deadline en de transfer alsnog vlot te willen trekken door het transferbedrag in één keer over te maken. Wij snapten ook wel dat ze na het sluiten van de banken geen bankgarantie meer konden overleggen.”

De directeur benadrukt dat de financiële eisen van de spits de transfer hebben geblokkeerd. “Vrijdag vroeg Sigi Lens 1.050.000 euro voor zichzelf en 900.000 voor Mounir. Dat was direct onbespreekbaar, omdat Mounir bij ons nog voor 4 miljoen euro in de boeken stond en we toch al flink verlies leden. Fiorentina wilde 2,2 miljoen betalen. Dan geef je toch geen twee miljoen aan Lens en El Hamdaoui?”

“Later zakten ze naar 900.000 en 600.000 euro. En nadat wij respectievelijk 200.000 en 100.000 euro boden en zij dat weigerden, wilden ze 500.000 en 250.000 euro. Dat gat kon nooit worden overbrugd. Dat El Hamdaoui en Lens daar dinsdag vanaf zagen, is onzin. Om 18.18 uur stuurde hun financiële man Albert van Werkhoven een sms met de tekst ’Je kent de eisen van ons’. Daarmee werd gerefereerd aan die 500.000 en 250.000 euro.”

„Als ik terugkijk, ben ik teleurgesteld en verdrietig”, aldus Slop. “Mounir meldt zich nu weer bij Jong Ajax. Als hij zich niet aan de regels houdt, zullen we maatregelen nemen. Als hij wil procederen, is dat prima.”