Er zijn bij Ajax voorlopig geen plannen om met het verdiende geld uitgaven rondom de club te doen. Zo werd er in het verleden gesproken over het verlaten van de beurs en het kopen van het stadion. In Voetbal International geeft financieel directeur Jeroen Slop echter uitsluitsel over deze ideeën.

“Het zou tientallen miljoenen kosten om van de beurs te gaan”, licht de directeur van Ajax toe. “Dankzij de beursgang hebben we vijftig miljoen euro aan ons eigen vermogen kunnen toevoegen. Daar moeten we dankbaar voor zijn, het heeft ons mede geholpen te staan waar we nu staan”, gaat Slop verder.

Ook het kopen van de Amsterdam ArenA past niet in het toekomstbeeld van de financieel directeur. “Op dit moment heeft Ajax een belang van 13 procent in de ArenA, terwijl de gemeente Amsterdam 48 procent van de aandelen bezit. Het biedt voordelen dat de gemeente mede-eigenaar is. Dan heb ik het over gemeentelijke vergunningen, de toekomst van het stadion. Er bestaan op dit moment geen concrete plannen De ArenA in eigen beheer te gaan nemen.”