Jeroen Slop wil met Ajax naar categorie 3, de financieel meest gezonde categorie voor betaald voetbalclubs in Nederland. Dit heeft de financieel directeur toegelicht in het Algemeen Dagblad.

Ajax zit momenteel in categorie 2. “We hopen op categorie 3 maar weten dat dat niet meteen na een goed jaar al gebeurt. Het verlies (22,8 miljoen euro) telt de komende vier jaar nog mee in de beoordeling”, aldus Slop.

Slop is tevens erg tevreden over het salariskosten ten opzichte van de omzet. “De salariskosten bedroegen afgelopen boekjaar 56 procent van de omzet en daarmee liggen we onder de lijn van de KNVB, die 60 als maximum ziet. Die 56 procent is mooi en goed voor onze licentieclassificatie bij de KNVB”, zo vertelt te financieel directeur aan de Telegraaf.

De tijd dat er topsalarissen worden betaald bij de Amsterdamse club is dan ook voorbij volgens Slop. “Wij willen onze salariskosten koppelen aan normale inkomsten en niet afhankelijk zijn van de Champions League. Daarom moet voor nieuwe spelers duidelijk zijn, dat ook hier de bomen niet meer tot aan de hemel reiken.”