© Proshots

Ajax heeft een kleine overwinning geboekt in het duel met Excelsior. In een slordige wedstrijd van beide kanten tekende Hakim Ziyech vlak na rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Lichtpuntje was het competitiedebuut van Abdelhak Nouri die inviel voor Younes.

Ajax begon goed aan de eerste helft. Na ongeveer vijf minuten was er al een goede kans voor Dolberg, maar de voorzet van Dijks was net iets te scherp waardoor de bal in de handen van doelman Muyters belandde. Na de eerste tien minuten was dan ook wel duidelijk dat de wedstrijd zich voor het merendeel op de helft van Excelsior zou afspelen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Ajax was vrij slordig in balbezit en vele passes kwamen niet aan. Het spel van Traoré was daar representatief voor. De snelle spits die normaal zo balvast is verspeelde de ene na de andere bal en liep zich steeds vast op de rood-zwarte muur van Excelsior. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 ruststand.

Na rust begon Ajax zoals het de eerste helft begon, vrij goed. Dit resulteerde erin dat Ziyech Ajax vlak na rust op voorsprong kon schieten. Dolberg kopte de bal terug en Ziyech bedacht zich geen seconde en schoot de bal fraai in de lange hoek. Hierna zakte het spel van Ajax in wat resulteerde in een mogelijkheid voor Excelsior. Een goed schot van Pantic werd door Onana gepakt. Na ongeveer een uur spelen werd Kasper Dolberg in het strafschopgebied vastgepakt. Schöne ging achter de bal staan, maar zijn zwakke inzet werd gepareerd door de doelman. Daarna kwam er meer ruimte aan beide kanten. Een goede dribbel voor Younes zorgde er voor dat hij 1-op-1 kwam met doelman Muyters, maar hij schoof de bal net naast. Een paar minuten later was het Dolberg die na een goede solo een kans voor zichzelf creëerde. Zijn schot belandde echter in de handen van Muyters. In de 70e minuut gebeurde dan waar het publiek al tijden naar hunkerde, Abdelhak Nouri maakte zijn competitiedebuut in Ajax 1. Hij verving Amin Younes. Daarna kwamen er steeds meer kansen voor Ajax, maar mede doordat Ajax zo slordig was ging de bal er maar niet in en eindigde de wedstrijd in een schamele 1-0.

Komende donderdag treed Ajax in de Amsterdam ArenA aan tegen Celta de Vigo. Bij winst op de Spanjaarden is Ajax door naar de volgende ronde. De wedstrijd is live te volgen op RTL7 en FoxSports om 21:05. Voor het duel zijn nog kaarten beschikbaar.