© Proshots

Het kan een speciale avond worden voor Ajax en zijn supporters. Mocht het winnen op bezoek bij Benfica dan overwintert het met zeker in de Champions League. Thuis in Amsterdam ging het moeizaam, maar won het wel in de laatste minuut met 1-0. Benfica liet zien een geduchte tegenstander te zijn voor Ajax, met fases kwamen ze goed weg in de omschakeling en bleef het mede daardoor ongeslagen in de groepsfase.

Ajax begint iets anders dan in de thuiswedstrijd: Onana, Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, van de Beek, De Jong, Neres, Tadic en Ziyech. Zoals verwacht starten zowel Huntelaar als Dolberg niet in de basis. Dusan Tadic zal in de punt van de aanval starten.

Zeer slordig

De wedstrijd begint tam, Benfica zet flink druk en maakt de ruimtes erg klein waardoor Ajax slordig wordt. De eerste twintig minuten zijn er geen grote kansen aan beide kanten. Na iets minder dan een halfuur komt Benfica op voorsprong, André Onana gaat twee keer grof in de fout, Jonas profiteert. Ajax is slordig en ongecontroleerd, zo kreeg het twee gele onnodige gele kaarten, verliest het regelmatig de bal en bereikt het elkaar moeilijk. Net voor rust krijgt Ajax een mega kans op de gelijkmaker, uit een vrije trap van Schöne krijgt van de Beek de kans op een rebound. Hij lijkt de bal verkeerd te raken en bediend bijna per ongeluk Frenkie de Jong die de bal voor het intikken heeft, hij schiet echter over de bal heen.

Herstellen

Beide ploegen verschijnen ongewijzigd aan de start van de tweede helft. In de tweede helft gaat het iets beter dan in de eerste. De passes komen dit keer wel aan en Ajax wordt iets gevaarlijker. Na iets meer dan een uur komt Ajax op gelijke hoogte. Een hoge steekbal van Ziyech is op maat voor Tadic die de keeper in tweede instantie verschalkt. Benfica lijkt het kwijt na de tegentreffer van Ajax. Toch weet Ajax niet de hogere versnelling te vinden om Benfica tot fouten te dwingen. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen komt Kasper Dolberg in de ploeg, David Neres maakt plaats voor de spits. Dusan Tadic gaat naar de zijkant Dolberg neemt zijn favoriete positie in. Beide ploegen weten niet meer te scoren of gevaarlijk te worden. Ajax is nog niet door ondanks het punt, na vier wedstrijden heeft het acht punten, Bayern München neemt de koppositie over en heeft over drie weken aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren.