Ajax heeft woensdagavond de eerste nederlaag in de Champions League geleden. In de eigen ArenA was Chelsea met 0-1 te sterk na een late treffer van de Belg Michy Batshuayi.

De derde groepswedstrijd in groep H begon gelijk fel. Ajax kwam er na twee minuten snel uit via Promes, die van de Beek vond op het randje van de zestien. De middenvelder schoot op de hand van Alonso, maar in plaats van een penalty werd er onterecht afgefloten voor buitenspel.

Kansen waren echter spaars in de eerste vijfenveertig minuten. Veltman probeerde het eens van afstand en ook Mount en Hudson-Odoi probeerden het allebei een keertje, maar echt gevaarlijk warden de ploegen niet.

Uit het niets leek Ajax toen toch op voorsprong te komen. Na een van richting veranderd schot van Ziyech viel de bal plots voor de voeten van Promes die de bal gemakkelijk binnen kon glijden. In de herhaling leek Promes goed te staan, maar na een check van de VAR werd de goal toch afgekeurd,

Ajax begon de tweede helft slordig en had moeite om zich onder de druk van Chelsea uit te voetballen. Toch kregen de Amsterdammers de eerste grote kans.  Na een uur dook Alvarez na een corner op bij de eerste paal, maar kopte de bal op de paal in de verre hoek.

Met nog een kwartier te gaan was daar de kans voor Chelsea om op voorsprong te komen. Na een geblokt schot van Pulisic stond invaller Batshuayi ineens oog in oog met Onana. De Belg was echter niet kalm genoeg en schot de bal ver over. Na 86 minuten schoot Batshuayi wel op scherp. De spits werd bediend door Pulisic en schoot hard raak.

Ajax bracht gelijk Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong in, maar van een slotoffensief kwam het niet. Chelsea speelde het slim uit en nam zo de drie punten mee naar huis.

Ajax O19 verliest van Chelsea O19