Jong Ajax heeft niet kunnen winnen op bezoek in Oss. De Amsterdamse beloften hadden veel de bal, maar konden zelden tot grote kansen komen. Uiteindelijk was het Smeets die namens Oss de matchwinner op geweldige wijze binnenschoot. Traoré maakte de enige Amsterdamse treffer.

Snelle stafschop
Doelman Kotarski leek al vroeg in de eerste helft aan het werk te moeten in Oss. Na een sliding van Ekkelenkamp, waar zowel een beetje bal als tegenstander werd geraakt, ging de bal al in de zevende minuut op de stip. Dogan benutte deze vroege kans echter niet en schoot over. In het vervolg van de eerste helft waren beide partijen vrij slordig. Het was Ekkelenkamp die namens Jong Ajax de grootste kansen kreeg. Bij zijn eerste poging kon een verdediger van Oss zichzelf er net op tijd voorgooien. Bij de tweede mogelijkheid kwam hij net de laat om een voorzet vanaf de zijkant in te koppen.

Bryan Smeets
Ook de tweede helft begon met weinig kansen voor beide partijen. Tot de 72e minuut, waarin Oss een counter perfect uitvoerde en Smeets eenvoudig kon binnentikken. Minder dan een minuut later was het weer Smeets, nu niet met een intikkertje, maar met een wereldgoal. Hij zag vanaf eigen helft doelman Kotarski wat voor zijn doel staan en schoot de bal precies over de doelman het goal in.

Plaats 10
Snel kon Traoré de aansluitingstreffer binnenschieten met een goed afstandsschot. Na deze goal gaven de Beloften veel druk en gooiden een aantal voorzetten het strafschopgebied in. Echter mocht het niet baten en won TOP Oss. Door deze Nederlaag in Oss daalt de ploeg van Reiziger een plekje op de ranglijst en staat het nu tiende.