Rodney Sneijder speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. De middenvelder wordt door de Domstedelingen voor één seizoen gehuurd van Ajax. Sneijder heeft nog een contract voor tweeënhalf jaar bij de landskampioen, maar weet niet zeker ooit nog terug te keren. “Het is frustrerend dat ik geen eerlijke kans heb gekregen”, laat de geboren Utrechter aan NuSport weten.

Sneijder begrijpt niet waarom hij in officiële wedstrijden niet aan spelen toe kwam. “Ik speelde bij Ajax veel en goed in de voorbereiding en werkte hard. Kortom, iedereen had een positief beeld van mij. Ik had zeker speelminuten verwacht. Als je die dan niet krijgt, zelfs niet als de ploeg dik voorstaat, dan is dat jammer. Daarom was ik zo blij dat ik naar Utrecht kon.” De Ajax-huurling weet niet zeker ooit nog terug te keren in Amsterdam. “Ajax is een mooie club. Maar mijn droom is spelen in het buitenland. Als ik daar via een omweg terecht kom, vind ik het ook best.”

Het broertje van Inter-vedette Wesley hoopt in Utrecht op eenzelfde ontwikkeling als Kevin Strootman. “Iedereen heeft met hem gezien dat het kan snel gaan. Strootman heeft ook maar een half jaar voor Utrecht gespeeld en toen een enorme stap gemaakt. Ik hoop op zo’n scenario. Maar laat ik eerst maar eens een goed seizoen spelen hier. Daarna zien we wel weer verder.”